| اشهى انواع البيتزا | |
|
+11عسوله الامارات عطر"ترتيل"الاصيل صوت الجزائر لميس نونهـ Moиά •¸أعـ?ْقل مج?ْـنون?ْ¸• الدَّرَر المنثُور جيداء ςℓassic منال الحياة 15 مشترك |
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
منال الحياة طير
العمر : 29 الجنسيه : جزائرية الهوايه : الشعر الاسم الحقيقي : منال مزاجي اليوم : نقاطي : 165 السٌّمعَة : 0
| موضوع: اشهى انواع البيتزا 2009-05-18, 13:39 | |
| شهى وأرقى أنواع البيتزا....اتفضلوا معايا.... نجهز طلبات البيتزا وأول حاجة هتجهزيها هي عجينة البيتزا، لأنها محتاجة وقت لكى العجينة تخمر
و فيه أكتر من طريقة لعمل عجينة البيتزا يعني فيه ناس بتعملها ببيض ولبن وفيه ناس بتعملها من
غير بيض ولا لبن، واحنا هنقولك على الطريقتين واللي يعجبك فيهم اعمليه..
العجينة على طريقة نابولي
أشهى وأرقى أنواع البيتزا....اتفضلوا معايا....
المقادير: • 3 أكواب دقيق • 2 ملعقة خميرة بيرة • 2/1ملعقة صغيرة ملح • كوب ماء دافئ • 3معالق كبيرة زيت ذرة
الطريقة:
1- اخلطي كوب ونصف دقيق مع الخميرة والملح وبعد كده ضيفي الميه والزيت، واضربيهم كلهم بمضرب البيض الكهربائي على سرعة عالية لمدة 3 دقائق. 2- ضيفي باقي الدقيق إلى الخليط السابق وقلبيه باستخدام ملعقة خشبية. 3- انقلي العجينة على رخامة المطبخ أو على لوح خشبي وابدئي في عجنها بإيدك لغاية ما تلاقيها بقت طرية ومطاطة وسهلة التشكيل على شكل دوائر كبيرة. 4- انقلي العجينة إلى الطبق البلاستيك أو طبق زجاجي كبير وادهنيها بالزيت وغطيها بقطعة قماش وسيبيها في مكان دافي لمدة ساعتين علشان تخمر وحجمها يزيد... العجينة على طريقة ملاينو
أشهى وأرقى أنواع البيتزا....اتفضلوا معايا....
المقادير: • 2 كوب دقيق • 2 بيضة • 2 معلقة ***دة • كوب لبن • ذرة ملح وفلفل • 2 معلقة خميرة بيرة • 2/1معلقة سكر
الطريقة: 1- اخلطي الخميرة مع السكر.
2- هاتي طبق زجاج أو بلاستيك كبير وحطي فيه السمنة واضربيها بالمضرب الكهربائي وبعد كده ضيفي إليها باقي المقادير والخميرة والسكر واضربيهم مع بعض بالمضرب هتلاقي إن العجينة بقت جامدة شيلي المضرب واعجني العجينة بإيدك لغاية ما تلاقيها بقت طرية ومطاطة غطيها وسيبيها لمدة 3 ساعات عشان تخمر. بس يا ستي دول كانوا أشهر طريقتين لعمل عجينة البيتزا في إيطاليا وحبيت أقولهم في الأول لأن زي ما إنت عارفة إن أهم حاجة في البيتزا هي العجينة وعلى فكرة العجينة دي هتستخدميها في عمل أي نوع من أنواع البيتزا..
وفيه حاجة تانية مهمة لازم تكوني عارفاها علشان هتحتاجيها في عمل كل نوع من أنواع البيتزا وهي..
صلصة البيتزا أشهى وأرقى أنواع البيتزا....اتفضلوا معايا....
المقادير:
• 4 حبات طماطم مقشرة ومقطعة مكعبات صغيرة • 4 ملاعق كبيرة معجون طماطم • 2 ملعقة كبيرة زيت ذرة • 1 ملعقة صغيرة زعتر جاف ومطحون • 1 ملعقة صغيرة أوريجانو، أو نعناع، جاف ومطحون • 1 ملعقة كبيرة ملح وفلفل
الطريقة:
1-سخني الزيت في طاسة على نار هادية، وبعد كده ضيفي الطماطم ومعجون الطماطم والزعتر والأوريجانو أو النعناع و4/3 كوب ماء وسيبي الخليط على النار لمدة نص ساعة علشان يتسبك...
بعد ما تلاقيه اتسبّك أو بقى تقيل شيليه من على البوتجاز واستخدميه في عمل البيتزا زي ما قلنا. ودلوقتي هنعرف ازاي تعملي كل نوع بيتزا بيتزا بالخضروات
أشهى وأرقى أنواع البيتزا....اتفضلوا معايا....
المقادير: • عجينة بيتزا • 1 حبة فلفل أخضر مقطعة مكعبات أو عيدان • 2/1 كوب صلصة بيتزا أو "معجون طماطم" • 2 حبة طماطم مقطعة قطع صغيرة أو حلقات • بصلة متوسطة الحجم مقطعة حلقات • 1 كوب عيش الغراب شرائح • 2 فص ثوم مفروم • 1 ملعقة صغيرة زعتر • 2/1 كوب جبنة موتزاريلا مبشورة • 2/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود • عرقان من الكرفس مقطعان قطعا صغيرة • زيتون أسود مقطع دوائر • أوراق ريحان للزينة "حسب الرغبة"
الطريقة:
1- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدوّرة وحطيها على رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما تحطيها تدهني الصينية بالزيت. 2- ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة ورشي الثوم المفروم وضيفي الفلفل الأخضر والطماطم والبصل والكرفس والزيتون الأسود وعيش الغراب ورشي الفلفل الأسود وقطعي البيتزا على شكل مثلثات. 3- رشي الجبنة الموتزاريلا والزعتر من على السطح. 4- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها، واوعي تاكلي صوابعك وراها.
بيتزا بالسجق
أشهى وأرقى أنواع البيتزا....اتفضلوا معايا....
المقادير:
• عجينة بيتزا • 1 حبة فلفل أخضر مقطعة مكعبات أو عيدان • 2/1 كوب صلصة بيتزا أو معجون طماطم • بصلة متوسطة الحجم مقطعة حلقات • 2 فص ثوم مفروم • 2/1كوب جبنة موتزاريلا مبشورة • 2/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود • عرقان من الكرفس مقطعان قطعا صغيرة جدا • سجق مقطع • 2/1 كوب زيتون أسود أو أخضر مقطع شرائح
الطريقة:
1- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما تحطيها تدهني الصينية بالزيت.
2- ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة ورشي الثوم المفروم وضيفي الفلفل الأخضر والبصل والكرفس والزيتون الأسود والسجق ورشي الفلفل الأسود. 3- رشي الجبنة الموتزاريلا والزعتر على السطح وقطعي البيتزا على شكل مثلثات. 4- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعي تاكلي صوابعك وراها.
يبتزا باللحمة المفرومة وعيش الغراب أشهى وأرقى أنواع البيتزا....اتفضلوا معايا....
المقادير:
• عجينة بيتزا • ربع كيلو لحم مفرومة • 1كوب عيش الغراب شرائح • 1حبة فلفل أخضر،مقطعة قطعا صغيرة • 1بصلة صغيرة مقطعة شرائح • 1 فص ثوم مفروم • 2ملعقة كبيرة معجون طماطم • 2كوب جبنة موتزاريلا • 2ملعقة كبيرة زيت ذرة
الطريقة:
1- قطعي البصل إلى شرائح وبعد كده سخني الزيت في طاسة كبيرة على نار هادية وابدئي في إضافة اللحمة المفرومة مع التقليب المستمر علشان اللحمة ما تلزقش منك لمدة عشرة دقائق بعد كده ضيفي عيش الغراب والبصل والثوم والفلفل الأخضر وشوية ملح وفلفل وقلبيهم كلهم مع بعض وسيبيهم على النار حوالي 10 دقائق كمان. 2- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما تحطيها تدهني الصينية بالزيت. 3- ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة وبعد كده رشي عليها خليط اللحمة المفرومة اللي عملتيه عليها ورشي الجبنة الموتزاريلا على السطح البيتزا وقطعي البيتزا على شكل مثلثات. 4- سخني الفرن على درجة حرارة "220 – 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي الصينية في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعي تاكلي صوابعك وراها. بيتزا بالجمبري أشهى وأرقى أنواع البيتزا....اتفضلوا معايا.... المقادير:
• عجينة بيتزا • نص كيلو جمبري متوسط مقشر. • 4 ملاعق صلصة بيتزا أو معجون الطماطم • 1فص ثوم مفروم ناعم • 2/1حبة فلفل أخضر مقطع مكعبات صغيرة • 2/1 حبة فلفل أحمر أو فلفل حار مقطع مكعبات صغيرة • 1حبة طماطم مقطع مكعبات صغيرة • 1 بصلة مقطعة شراح • 1كوب جبنة موتزاريلا مبشورة • 2/1كوب جبنة شيدر مبشورة • 2ملعقة كبيرة زيت ذرة • ملح وفلفل • نص حزمة كرفس.
الطريقة:
1- هات الجمبري ونظفيه كويس واغسليه أكتر من مرة وبعد كده ضيفي إليه الثوم المدقوق مع الملح والفلفل. 2- سخني الزيت في طاسة على نار عالية وبعد كده ضيفي إليه الجمبري والثوم مع التقليب لغاية ما لون الجمبري يتحول إلى اللون البرتقالي. 3- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك قبل ما تحطيها تدهني الصينية بالزيت. 4- تضاف صلصة البيتزا فوق العجينة ثم يضاف الجمبري ثم يضاف الفلفل الأحمر والأخضر والطماطم والبصل وترش الجبنة الموتزاريلا والشيدر من على السطح وتقطع البيتزا على شكل مثلثاث. 5- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعي تاكلي صوابعك وراها. وعلى فكرة طريقة عمل "بيتزا السي فوود" شبه طريقة عمل "بيتزا الجمبري" بس كل الحكاية إنك هتضيفي إلى المقادير "كابوريا مقشرة" و"سبيط مسلوق" بيتزا بالفراخ أشهى وأرقى أنواع البيتزا....اتفضلوا معايا.... المقادير:
• عجينة بيتزا • 2/1 كوب صلصة بيتزا أو معجون طماطم • 2/1 كوب ريحان أخضر الأوراق فقط "اختياري" • 2/1كيلو صدور دجاج • 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون • 2/1 كوب جبنة رومي مبشورة أو بارميزان • 2/1 كوب جبنة موتزاريلا مبشورة • 1 كوب عيش الغراب أو شرائح زيتون أخضر • ملح وفلفل • بصلة صغيرة مقطعة قطع صغيرة
الطريقة:
1- قطعي صدور الفراخ إلى قطع متوسطة الحجم وتبليها بالملح والفلفل والبصلة الصغيرة وسيبيها لمدة ساعة ونص وبعد كده شيليها من البصل. 2- سخني زيت الزيتون في طاسة على نار متوسطة وبعد كده ضيفي إليها الفراخ مع التقليب لغاية ما تحسي إن الفراخ بدأت تستوي اطفي البوتاجاز. 3- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا، وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما تحطيها تدهني الصينية بالزيت. 4- رشي صلصة البيتزا على العجينة وضيفي إليها قطع الدجاج وبعد كده رشي عليها عيش الغراب أو الزيتون ونصف كمية أوراق الريحان. واخلطي الجبن الموتزاريلا والجبن البارميزان وبعد كده رشيهم على سطح البيتزا وقطعي البيتزا على شكل مثلثات. 5- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ أخرجيها
وبألف صحــــــــــــــــــــــة | |
|
| |
ςℓassic طير كاسح
وطني : العمر : 30 الجنسيه : - الهوايه : - الاسم الحقيقي : - مزاجي اليوم : نقاطي : 8973 السٌّمعَة : 231
| موضوع: رد: اشهى انواع البيتزا 2009-05-19, 18:55 | |
| | |
|
| |
جيداء طير سوبر
العمر : 33 نقاطي : 268 السٌّمعَة : 3
| موضوع: رد: اشهى انواع البيتزا 2009-06-30, 09:16 | |
| | |
|
| |
الدَّرَر المنثُور مشرفه
وطني : العمر : 33 الجنسيه : حيْثُ موطنُ الحـرْف الهوايه : إبنةٌ لرجلٍ عظيمٍ، ثابتة على قيمـي فاللهم إلهمنـي الرُّشد وألحقنـي بالصالحين الاسم الحقيقي : قرْبكـَ ربّي أطْمع بصحْبةِ رواء قلبي ~ ف دفقاً نابضاً أحبتي ...‘ مزاجي اليوم : نقاطي : 5218 السٌّمعَة : 347
| موضوع: رد: اشهى انواع البيتزا 2009-08-24, 08:14 | |
| | |
|
| |
•¸أعـ?ْقل مج?ْـنون?ْ¸• طير كاسح
وطني : العمر : 30 الجنسيه : . الهوايه : . الاسم الحقيقي : نوره مزاجي اليوم : نقاطي : 15043 السٌّمعَة : 112
| موضوع: رد: اشهى انواع البيتزا 2009-08-26, 10:37 | |
| | |
|
| |
Moиά المدير
وطني : الجنسيه : K s A مزاجي اليوم : نقاطي : 14838 السٌّمعَة : 141
| موضوع: رد: اشهى انواع البيتزا 2009-08-26, 10:38 | |
| | |
|
| |
نونهـ طير رهيب
وطني : العمر : 25 الاسم الحقيقي : - مزاجي اليوم : نقاطي : 3474 السٌّمعَة : 28
| موضوع: رد: اشهى انواع البيتزا 2009-08-26, 19:16 | |
| | |
|
| |
لميس طير مميز
وطني : العمر : 28 الجنسيه : بنت ممتل العرب الوحيد في جنوب افريقيا الهوايه : عاشقة الدراسة الاسم الحقيقي : عائشة مزاجي اليوم : نقاطي : 1636 السٌّمعَة : 1
| موضوع: رد: اشهى انواع البيتزا 2009-08-27, 06:37 | |
| | |
|
| |
لميس طير مميز
وطني : العمر : 28 الجنسيه : بنت ممتل العرب الوحيد في جنوب افريقيا الهوايه : عاشقة الدراسة الاسم الحقيقي : عائشة مزاجي اليوم : نقاطي : 1636 السٌّمعَة : 1
| موضوع: رد: اشهى انواع البيتزا 2009-08-27, 06:39 | |
| | |
|
| |
لميس طير مميز
وطني : العمر : 28 الجنسيه : بنت ممتل العرب الوحيد في جنوب افريقيا الهوايه : عاشقة الدراسة الاسم الحقيقي : عائشة مزاجي اليوم : نقاطي : 1636 السٌّمعَة : 1
| |
| |
صوت الجزائر طير رهيب
وطني : العمر : 27 الجنسيه : جزائرية الهوايه : السفر الاسم الحقيقي : رهــــ ـ ـ ـ ـ ـف مزاجي اليوم : نقاطي : 3889 السٌّمعَة : 9
| موضوع: رد: اشهى انواع البيتزا 2009-08-27, 10:55 | |
| | |
|
| |
عطر"ترتيل"الاصيل طير
العمر : 32 الجنسيه : فلسطين الهوايه : الشعر الاسم الحقيقي : ترتيل مزاجي اليوم : نقاطي : 320 السٌّمعَة : 5
| موضوع: رد: اشهى انواع البيتزا 2009-08-27, 11:44 | |
| مشكووووووووووووووووووووره | |
|
| |
عسوله الامارات طير رائد
وطني : العمر : 27 الجنسيه : امـاراتـيـه وكـلـي فـخـر الهوايه : السباحه ,ركوب الخيل ,السفر الاسم الحقيقي : .........؟ مزاجي اليوم : نقاطي : 2094 السٌّمعَة : 1
| موضوع: رد: اشهى انواع البيتزا 2009-08-27, 12:22 | |
| | |
|
| |
JOURI طير
وطني : العمر : 34 الجنسيه : جزائرية الهوايه : السباحة الاسم الحقيقي : جوري مزاجي اليوم : نقاطي : 81 السٌّمعَة : 3
| موضوع: رد: اشهى انواع البيتزا 2009-08-29, 16:44 | |
| مشكووووووووووووووووووووره | |
|
| |
همس الطبيعة مشرفه
وطني : العمر : 29 الجنسيه : جزائرية في هواها تــــــــارك العالم وراها الهوايه : الرياضة الاسم الحقيقي : همـــــــــــس مزاجي اليوم : نقاطي : 2781 السٌّمعَة : 19
| موضوع: رد: اشهى انواع البيتزا 2009-08-31, 09:06 | |
| | |
|
| |
ll دنـيـا الفـرح ll طير كاسح
وطني : العمر : 29 الجنسيه : سع ـوديهـ وافتخ ـــر الهوايه : الرسمـ . النت . كتأبة الاشعـأأر. الاسم الحقيقي : Anwar مزاجي اليوم : نقاطي : 12393 السٌّمعَة : 74
| موضوع: رد: اشهى انواع البيتزا 2009-09-02, 05:01 | |
| | |
|
| |
SaBaTeKa♥ المرآقبين
العمر : 26 الجنسيه : ..)) الهوايه : ..)) الاسم الحقيقي : ..)) مزاجي اليوم : نقاطي : 13846 السٌّمعَة : 214
| موضوع: رد: اشهى انواع البيتزا 2010-03-04, 11:48 | |
| | |
|
| |
| اشهى انواع البيتزا | |
|